MOTORISK UNDERSØGELSE AF BABY – HVORFOR DET ER VIGTIGT

En Motorisk undersøgelse er et et trivselstjek af din babys krop og sansemotoriske muligheder for udvikling. Det er vigtigt at vi som forældre så tidligt som muligt bliver trygge ved vores nye rolle som forældre. En motorisk undersøgelse og rådgivning giver jer forældre råd og vejledning i hvordan i bedst understøtter jeres babys udvikling af motoriske færdigheder.

babybehandling babytjek behandling af baby stramt tungebånd tjek tjek af stramt tungebånd

Hvorfor er det vigtigt at undersøge en babys motoriske færdigheder?

Det er afgørende at undersøge en babys motoriske færdigheder i en tidlig alder fordi det kan hjælpe med at identificere eventuelle udfordringer eller forsinkelser i deres udvikling.

En tidlig opdagelse af sådanne udfordringer kan føre til tidlig indgriben og støtte, hvilket kan bidrage til at forbedre deres motoriske færdigheder over tid. Derudover kan fremme af deres motoriske udvikling have en positiv indvirkning på deres generelle velvære, selvværd og sociale samspil.

Hvilke motoriske- og trivselsundersøgelser tilbyder jeg?

Jeg tilbyder to typer af undersøgelse. Den ene er for jer som lige har fået en lille ny, og gerne vil komme godt igang. Det er et tilbud, om at blive klædt godt på fra start, med øvelser som styrker mavetid og den generelle motoriske trivsel. Det er for babyer mellem 0-4 mdr. Den anden er for de støre babyer og børn. Her er fokus i den motoriske undersøgelse, at lokalisere om din baby udvikler sine færdigheder i forhold til de motoriske milepæle.

Hvad er inkluderet i en motorisk undersøgelse af en baby på 0-4 mdr?

En motorisk undersøgelse af et barn på 0-4 mdr vil inkluderer:

  • Undersøgelse for stramttungebånd og mundmotoriske forudsætninger
  • Uddybende samtale om dit barns udvikling og din graviditet
  • Fysisk undersøgelse af dit barns krop for at lokalisere eventuelle spændinger
  • Rådgivning i øvelser og lege som styrker dit barns motoriske udvikling
  • Tips og tricks til trygt at komme igang med mavetid

Hvad er inkluderet i en motorisk undersøgelse af en baby på 4-12 mdr?

En motorisk undersøgelse af et barn på 4-12 mdr vil inkluderer:

  • Undersøgelse for stramttungebånd og mundmotoriske forudsætninger
  • Uddybende samtale om dit barns udvikling og din graviditet
  • Fysisk undersøgelse af dit barns krop for at lokalisere eventuelle spændinger
  • Gennemgang af de motoriske milepæle og dit barns bevæge mønster
  • Rådgivning og vejledning i at understøtte dit barns videre motoriske udvikling

Mavetid for baby 0-2 måneder

Mavetid er en vigtig del af en babys udvikling i alderen mellem 0-2 måneder. Det hjælper med at styrke deres muskler, fremme deres sensoriske udvikling og koordination. Men mavetid for babyer bør ikke være en kilde til frustration og tvivl hos jer forældre. Derfor tilbyder jeg at rådgive og vejlede jer i hvordan i kommer godt igang.

En babys hoved er meget tungt, og musklerne til at løfte dette skal langsomt og trygt styrkes, så dit barn med lethed senere kan løfte og holde sit hoved selv. At komme derhen er ikke en spurt, men kræver rolig og hyggelig træning. 

Det er vigtigt at vi ikke i vores hverdag bliver “bange” for at baby ligger på ryggen, da der også her sker vigtige motoriske udviklinger, og jeg rådgiver derfor om hvordan i trygt i jeres hverdag kan kombinere flere lege, som styrker jeres baby generelle motoriske udvikling.


babytjek babybehandling ergoterapi mundmotorik babyterapi primitive reflekser

Hvorfor skal jeg vælge en motorisk undersøgelse af baby

En motorisk undersøgelse af baby og støtte til deres motoriske udvikling kan have en positiv indvirkning på deres generelle velvære og trivsel. Forældre kan nemt implementere legene og øvelserne i deres daglige rutiner som jeg rådgiver i. At støtte sin baby i deres motoriske udvikling skal være sjovt for både dig og din baby.